search
Середа 8 січня

Новорічно-різдвяний фестиваль 07.01.2020

07 січня о 12.00 комунальною установою «Обласний методичний центр культури і мистецтва» Запорізької обласної ради, за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації було проведено на пл. Фестивальній святковий захід у рамках Новорічно-різдвяного фестивалю.
7 січня свято Різдва Христового відзначили представники православних релігійних конфесій. Різдво Христове – одне з найважливіших народних православних свят зимового календарно-обрядового циклу, яке має багатовікові традиції. Кожного року це світле й радісне свято об’єднує наш український народ, приносить в кожну родину мир, щастя і любов. Ось і цьогоріч, на Різдво, Господь подарував запорізькій громаді теплу атмосферу та святковий настрій.
Театралізовані вертепи, різдвяні мініатюри та дзвінкі колядки дарували глядачам вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл «Спас» та «Джура»: «Спас Сила», «Спас Воля», «Спас Вихор», «Спас Яр», «Спас Кремінь», «Спас Хорти».
Чималу кількість вболівальників зібрав традиційний козацький бій «Лава-на-лаву» від ВГО «Всеукраїнська федерація «Спас». У змаганнях взяли участь усі бажаючі від дітлахів до досвідчених козаків.
Свою творчість глядачам дарували:
- ансамбль пісні та музики «Чумацький шлях» палацу культури «Титан»;
- заслужена артистка України Інна Гапон;
- народний чоловічий ансамбль «Бунчук» палацу культури «Титан»;
- Наталія та Поліна Бойко;
- Аніта Савельєва;
-вокальний ансамбль Запорізького державного медичного університету;
- Кристина Корпінська;
- автор-співак Юрій Аврамець.
По завершенню заходу з нагоди свята Різдва, відбулася спільна молитва усіх конфесій Ради християнських церков.
Впродовж шести тижнів на головній площі області працювали Духовна Рада християнських церков міста Запоріжжя, волонтерський ярмарок, творчі колективи закладів культури м. Запоріжжя та області водили хороводи, грали в ігри, щедрували, колядували, танцювали, співали та бажали всім добра, здоров'я, злагоди та миру.
Підійшов до завершення наш обласний Новорічно-різдвяний фестиваль. Нехай піднесений новорічний настрій надає вам сил та натхнення у Новому 2020 році!

Галерея зображень

Запорізький Обласний методичний центр культури і мистецтваНаші кнопки для розміщення на Ваших ресурсах.

Для обміну кнопками звертайтесь через "Зворотній зв'язок" нижче.