search
Вівторок 1 жовтня

Міжнародний семінар-практикум з НКС

Міжнародний семінар-практикум «Жива культура в умовах глобалізації: охорона та популяризація нематеріальної культурної спадщини як відповідь на виклики сучасності»

30 вересня 2019 року у Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького був проведений третій семінар-практикум «Жива культура в умовах глобалізації: охорона та популяризація нематеріальної культурної спадщини як відповідь на виклики сучасності» (за міжнародною участю).
     У 2018 році в м. Софія (Республіка Болгарія) підписано Меморандум щодо створення міжнародної Мережі університетів для вивчення нематеріальної культурної спадщини. Мережу організовано Регіональним центром з охорони нематеріальної культурної спадщини в південно-східній Європі під егідою ЮНЕСКО. До цієї мережі також увійшов і Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького.
     Згідно основних завдань міжнародної мережі в Мелітопольському державному педагогічному університеті у 2018 році створено новий структурний підрозділ – науково-методичний Центр дослідження нематеріальної культурної спадщини народів Приазов’я (виконавчий директор доцент Олена Арабаджи). Центр утворено з метою проведення фундаментальних і прикладних досліджень з проблематики нематеріальної культурної спадщини регіону, а також формування етнічної свідомості, світогляду та культури у майбутніх учителів, підвищення якості їх підготовки у галузі збереження культурної спадщини народів.
     Комунальна установа «Обласний методичний центр культури і мистецтва» Запорізької обласної ради плідно працює з науково-методичним центром дослідження нематеріальної культурної спадщини народів Приазов’я.

     В рамках семінару-практикуму відбулися заходи:

  • фотовиставка «Охорона традиційних ремесл і мистецтв як запорука миру (Україна – Колумбія)» куратор – заступник директора Центру розвитку «Демократія через культуру» (м. Київ), фасілісатор ЮНЕСКО з питань нематеріальної культурної спадщини Валентина Дем’ян;
  • круглий стіл «Народна творчість як джерело нематеріальної культурної спадщини та спосіб трансляції культури і національного характеру» модератор – доцент Олена Арабаджи;
  • АРТ/ХАБ «Живий ланцюг» модератор – Софія Ялпачик.

     Спеціальним гостем заходу став етнографічний танцювальний ансамбль «Бірлік» (м.Тракай, Литва).
Наприкінці заходу відбулося обговорення спільних проектів між працівниками комунальної установи «Обласний методичний центр культури і мистецтва» Запорізької обласної ради та науково-методичного центру дослідження нематеріальної культурної спадщини народів Приазов’я на наступний 2020 рік.
    Зустріч завершилися врученням «Сертифікату» учасника третього Міжнародного семінару-практикуму «Жива культура в умовах глобалізації: охорона та популяризація нематеріальної культурної спадщини як відповідь на виклики сучасності».

Галерея зображень

Запорізький Обласний методичний центр культури і мистецтваНаші кнопки для розміщення на Ваших ресурсах.

Для обміну кнопками звертайтесь через "Зворотній зв'язок" нижче.