search

Всеукраїнський конкурс учнівської творчості “Об'єднаймося ж, брати мої!”

ПОЛОЖЕННЯ
про Всеукраїнський конкурс учнівської творчості
“Об'єднаймося ж, брати мої!”

1. Загальні положення
1.1. Всеукраїнський конкурс учнівської творчості (далі Конкурс) проводиться згідно з Указом Президента України від 22. 03. 2002 № 284 під гаслом “Об'єднаймося ж, брати мої!”.
2. Мета конкурсу
2.1. Метою конкурсу є популяризація творчої спадщини Т.Г.Шевченка, утвердження його духовних заповідей як важливого чинника консолідації суспільства, активізація виховної та патріотичної роботи, підтримки талановитої молоді та творчої праці викладачів.
2.2.Тема Конкурсу: “Ідея Соборності України: творчість Тараса Шевченка; народ, суспільство, держава, родина. Минуле, сучасне і майбутнє”.
3. Організація та проведення конкурсу
3.1. Організаторами Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості є Міністерство освіти та науки України, Міністерство культури і туризму України.
3.2. Для проведення 1, 2, 3–го етапів Конкурсу на місцях утворюються організаційні комітети та журі Конкурсу.
3.3. Склад оргкомітету та журі позашкільних навчальних закладів затверджується їх керівниками; районного, міського оргкомітету та журі Конкурсу – спільним рішенням відповідних районних, міських відділів, управлінь культури.
3.4. Обласний оргкомітет та журі затверджується управлінням культури і туризму облдержадміністрації.
3.5. Конкурс проводиться у номінаціях: “Образотворче мистецтво”, “Декоративно – прикладне мистецтво” з 1 листопада поточного року до 25 лютого наступного року в чотири етапи:
1-й етап – з 1 до 30 листопада – у позашкільних навчальних закладах, за результатими якого визначаються по одному переможцю в кожній номінації;
2-й етап – з 1 до 31 грудня – у районних центрах і містах обласного підпорядкування, за результатами якого визначаються по три переможці в кожній номінації;
3-й етап – з 10 до 31 січня – в обласних центрах, за результатами якого визначаються по п'ять переможців у кожній номінації;
4-й (підсумковий) етап – з 10 до 25 лютого у столиці України м. Києві. Всеукраїнське журі Конкурсу підбиває підсумки та визначає переможців.
3.6. На Конкурс можуть подаватися твори образотворчого та декоративно – прикладного мистецтва, формат (розмір) і техніка виконання яких довільні. Роботи учасників конкурсу не рецензуються.

4. Нагородження переможців конкурсу
4.1. Переможці 3-го етапу Конкурсу нагороджуються дипломами.
4.2. Переможці 4 - го етапу Конкурсу нагороджуються дипломами “Переможець Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості” та цінними подарунками.
4.3. Урочиста церемонія нагородження переможців 4-го етапу Конкурсу та вчителів, які їх підготували, відбувається за участю представників регіонів на Тарасовій горі в Шевченківському національному заповіднику (м. Канів Черкаської області).
4.4. Нагороди та подарунки переможцям 4-го етапу Конкурсу та вчителям, які їх підготували, вручаються головою Організаційного комітету та головою Всеукраїнського журі Конкурсу.
4.5. Роботи переможців 3-го етапу Конкурсу приймаються на розгляд Всеукраїнського журі щорічно до 10 лютого.

Запорізький Обласний методичний центр культури і мистецтваНаші кнопки для розміщення на Ваших ресурсах.

Для обміну кнопками звертайтесь через "Зворотній зв'язок" нижче.